Kladdkaka med jordnötter.
Nu har jag tagit kort på allt och fixat till bilderna, men valde att dela upp de lite i olika inlägg.
Så jag börjar med att bjuda på receptet på den goda kladdkakan jag bakade.
Ingredienser
150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 rulle center
Topping
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter
Kaka
1 rulle center
Topping
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter
Kaka
1. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
4. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter.
5. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
Topping
Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Kommentarer
Trackback