
Blev lite shopping idag när vi åkte till Ikea, lägger upp bilder när allt är fixat och klart. Här har ni receptet på den goda cheesecaken jag gjorde i Söndags.
Botten:
150 g digestivekex
50 g smör eller margarin
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft.
Glasyr:
1 gelatinblad
4 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter
Krossa kexen fint. Smält fettet, blanda det med kexsmulorna och tryck ut i botten på en springform 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg 4 gelatinblad i vatten cirka 5 minuter.
Dela ägggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Tag den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till utan. Täck över och ställ i frysen minst 1 timme.
Blötlägg gelatinbladet till glasyren i cirka 5 minuter
Hetta upp sockret och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i kastrullen. Skrapa ner innehållet ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
Bred ut gelén över tårtan.
Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
Lycka till!
Många Varma Kramar,
Viktoria.
Angelica
Kul med ett nytt recept, tack för det :) har ett annat recept på cheescake men kul att testa ngt annat :) passionstäcket låter smarrigt så får testa detta snart :)
Viktoria
Ja de finns ju massa olika på samma grej, man får testa sig fram lite. (: Den va jätte god!

2